معرفی رشته
فناوری نانو یا نانوتکنولوژی رشتهای از دانش کاربردی و فناوری است که موضوعات گستردهای را پوشش میدهد. موضوع اصلی آن نیز مهار ماده یا دستگاههای در ابعاد کمتر از یک میکرومتر، (معمولاً حدود ۱ تا ۱۰۰ نانومتر) است. در واقع نانو تکنولوژی فهم و بکارگیری خواص جدیدی از مواد و سیستمهایی در این ابعاد است که اثرات فیزیکی جدیدی - عمدتاً متاثر از غلبه خواص کوانتومی بر خواص کلاسیک - از خود نشان میدهند. نانو شیمی یکی از شاخههای دانش شیمی است که به بررسی شیمی مواد در مقیاس ذرهای نانومتری میپردازد. این دانش در زمینههای مختلفی از جمله سوخت، پلیمر، رنگ، پوشاک، دارو، خوراک و به طور کلی هر آنچه که به شیمی و مهندسی شیمی مربوط میشود، کاربرد دارد. به طور کلی توجه به فناوری نانو و کار و تولید در این مقیاس، برای دستیابی به فراوردههای با کیفیت و کمیت بهتر و به عبارتی ارزانتر، محکمتر، سبکتر و کاراتر میباشد. امروزه اهمیت علم نانو در عرصههای گوناگون از جمله علم شیمی بسیار مورد توجه واقع شده و در کشورهای در حال توسعه از جمله کشور عزیزمان ایران، نقطه امید بسیاری از پژوهشگران و حتی سیاستمداران برای جبران عقب ماندگیهای علمی کشور است. در ادامه برای آشنایی بیشتر متقاضیان انتخاب رشته کنکور و نیز افرادی که در بازار کار و کاریابی به دنبال آینده شغلی بهتری هستند، اطلاعات بیشتری شامل: برنامه درسی (سرفصل) و تعداد واحدها، دانشگاههای دارای رشته نانو شیمی، معرفی رشتههای ارشد و دکتری شیمی (به منظور ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر آموزش عالی) و معرفی فرصت شغلی و بازارکار این رشته ارایه میشود.
برنامه درسی (سر فصل) نانوشیمی و تعداد واحدها
تعداد کل واحدها: ۲۸ واحد
دروس اصلی: ۹ واحد
دروس اختیاری: ۱۰ واحد
سمینار: ۱ واحد
پایان نامه: ۸ واحد
سایر رشتههای ارشد شیمی
شیمی گرایش شیمی فیزیک
شیمی گرایش شیمی آلی
شیمی گرایش شیمی معدنی
شیمی گرایش شیمی تجزیه
شیمی کاربردی
فیتو شیمی
آموزش شیمی
پیشرانهها
شیمی گرایش شیمی پلیمر
شیمی گرایش شیمی دریا
شیمی دارویی
شیمی کاتالیست
رشتههای دکترای شیمی
شیمی فیزیک
شیمی آلی
شیمی تجزیه
شیمی معدنی
شیمی کاربردی
شیمی پلیمر
فیتو شیمی
نانو شیمی
فرصتهای شغلی و بازارکار نانوشیمی
مشاغل زیر به طور مستقیم به این رشته تحصیلی ارتباط دارد و دانش آموختگان در صورت فعالیت در این شغل بیشترین ارتباط را بین رشته تحصیلی و شغل خود برقرار خواهند کرد: شیمیدان، پژوهشگر، استاد دانشگاه و معلم
همچنین برخی از مشاغل، ظرفیت جذب افراد مختلف از تخصصهای گوناگون را دارا میباشند. در این مشاغل، هر فرد علاوه بر تسلط بر مهارتهای مربوط به آن شغل، لازم است به فراخور صنعت و نوع کسب و کاری که در آن مشغول به کار است، دارای دانش تخصصی مربوطه نیز باشد.